Винаги усмихнатият Христо Мутафчиев разкри в ефира на bTV, че Човекът

...
Винаги усмихнатият Христо Мутафчиев разкри в ефира на bTV, че Човекът
Коментари Харесай

Мутафчиев бил щуро дете, ял бой заради пакости

Винаги усмихнатият Христо Мутафчиев разкри в ефира на bTV, че " Човекът с противната жизненост " е прякор, който получава от драматурга Юлия Дачев, който написва пиесата “Пансион за кучета ”. 

Христо Мутафчиев и фамилията му прекарват Коледа при близки другари във Варна, а на Нова Година гледа постановката “Бурята ” в Народния спектакъл. 

Винаги усмихнатият Мутафчиев показа, че " Човекът с противната жизненост " е прякор, който получава от драматурга Юлия Дачев, който написва пиесата “Пансион за кучета ”. 

Христо Мутафчиев и фамилията му прекарват Коледа при близки другари във Варна, а на Нова Година гледа постановката “Бурята ” в Народния спектакъл. 

“Като дребен всяка година се молих на Дядо Мраз да има сняг на Нова Година и помня по какъв начин една година дядо ми пристигна да ме разсъни през нощта, тъй като беше завалял сняг ”, спомни си Мутафчиев за празниците от детството му в Карлово.

Сармите на майката на Христо Мутафчиев за известни измежду приятелите му, тъй като тя постоянно ги е завивала до момента в който пътуват с колата към София.

“Майка ми знаеше, че храната сплотява фамилията. Храната като къкрене, събиране към масата и шерване ”, показа артистът. 

“Винаги ми се подвига адреналинът, когато виждам по какъв начин хората играят хора, изключително на Йордановден. Танцът е себеизразяване ", добави той.

Самият Мутафчиев в никакъв случай не е скачал за кръста в ледената вода, само че е скачал от водопад.

Христо Мутафчиев споделя, че е бил щуро дете. Като дребен даже си прави личен некролог, с цел да види по какъв начин ще реагират родителите му, за което изяжда “торба пердах ”. 

“Отварям вратата, а те в коридора и ми споделят “Опечаленото семейство те чака ”, описа за комичната преживелица артистът. 

“Много се гордея с моите деца. Те са извънредно положителни и надарени. Всеки си има своя път и темперамент ”, показа Мутафчиев. 

Актьорът счита, че бедността - и във финансов, и в нравствен проект, както и това, че българинът дълго време е бил лъган - са аргументите постоянно съумелите хора да са бодил в очите на народа счита артистът. 

Миналата година Христо Мутафичев прави моноспектакълът “Плач на ангел ” на Стефан Цанев. 

“Едва ли времето ще допусне втори Стамболов, само че сигурно нашето общество има потребност от персони с характера на Стамболов ”, сподели артистът.

Христо Мутафчиев сподели, че не познава персонално новия министър на културата, като е изискал срещи с него, само че към момента не са се осъществили. Актьорът е подготвен да му помогне, в случай че министърът на културата го потърси. 

“Чисто стратегически го пазят от срещи с който и да било, тъй като това момче би трябвало да навлезе в материята. На мен ми трябваха две години да схвана къде съм влезнал, когато станах ръководител на Съюза на артистите в България ", сподели Мутафчиев. 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР